Inginkan makanan alternatif yang berkhasiat?
Jom cuba Sup Barli.
Lazat, Kenyang dan Menyihatkan!
Mudah dihadam dan kaya dengan nutrisi.
Bahan
Barli
Bunga cengkih
Bunga lawang
Bawang merah (hiris)
Bawang putih (hiris)
Halia (hiris)
Lada hitam
Hirisan daging
Kentang
Tomato
Cili padi
Serbuk kayu manis (Olive House)
Daun ketumbar
Daun sup
Lobak merah
Cendawan
Himalayan pink salt
Bunga cengkih
Bunga lawang
Bawang merah (hiris)
Bawang putih (hiris)
Halia (hiris)
Lada hitam
Hirisan daging
Kentang
Tomato
Cili padi
Serbuk kayu manis (Olive House)
Daun ketumbar
Daun sup
Lobak merah
Cendawan
Himalayan pink salt
Cara-cara
1. Basuh barli. Rebus barli sehingga kembang. Ketepikan.
2. Panaskan minyak.
3. Tumis bunga lawang, cengkih bersama bawang merah, bawang putih, halia, dan lada hitam hingga naik bau.
4. Masukkan hirisan daging.
5. Masukkan air, tomato, serbuk kayu manis, daun ketumbar, daun sup, cili padi, lobak merah, kentang dan barli.
6. Apabila sup mendidih, masukkan cendawan dan letak pink salt.
7. Tutup api. Jom makan.
Untuk lebih kekal bertenaga, tuangkan minyak zaitun Olivie 30X atas sup barli anda. Kaya dengan lemak sihat yang mampu membuatkan anda lebih kuat bertenaga dan lebih fokus di siang hari.
Comments
Post a Comment